top of page

Turnaj o Pohár starosty obce Šumvald 2020

Stejně jako minulé roky se týden před začátkem podzimní části fotbalové sezóny konal turnaj „O pohár starosty obce“. Letos termín připadl na sobotu 25. července a účast potvrdily týmy Sokola Hrabišín, TJ Sokol Dlouhá Loučka, SK Šumvald a tým bývalých hráčů SK Šumvald. Hrálo se 2 x 30minut s hokejovým střídáním.

Rozlosování a postupová matematika stanovila následující zápasy, a to v tomto pořadí:

1. semifinále: Bývalí hráči SK Šumvald x TJ Sokol Dlouhá Loučka

2. semifinále: SK Šumvald x Sokol Hrabišín

3. o 3. místo: TJ Sokol Dlouhá Loučka x Sokol Hrabišín

4. finále: SK Šumvald x Bývalí hráči SK Šumvald

První tři utkání skončila vždy vítězstvím týmu uvedeného na prvním místě. Diváci se bavili rychlým útočným fotbalem a v každém zápase padlo minimálně 7 branek. Rozdíly v kvalitě byly natolik výrazné, že o vítězi a poraženém nebylo nejmenších pochyb.

V čistě domácím finále došlo na generační měření fotbalovosti – na jedné straně mládí, rychlost a dravost, na druhé zkušenost, přesnost a promyšlené akce. Přestože měli všichni hráči v nohách první utkání, hrálo se nahoru dolů a i v tomto zápase padlo hodně branek. Hned první dvě byly pro diváky lahůdkové – Martin Klein a Petr Brijar nádherně a naprosto přesně přelobovali bezmocné brankáře. 1:1. Ještě 6 minut před koncem utkání byl stav 2 : 2 a vypadalo to, že o vítězi rozhodnou penalty. Oproti minulým ročníkům však zůstalo více sil na straně současných hráčů Šumvaldu a dvěma brankami v samém závěru rozhodl Lukáš Štencl. Utkání proto skončilo 4 : 2 a z putovního poháru mají letos obrovskou radost hráči „A týmu Šumvaldu“.

Však už taky bylo načase!

Pořadí turnaje:

1. SK Šumvald

2. Bývalí hráči SK Šumvald

3. TJ Sokol Dlouhá Loučka

4. Sokol Hrabišín

Po „kovidovém půstu“ si tak všichni, hráči i fanoušci, užili krásné fotbalové odpoledne.


bottom of page