top of page

ASPV - Atletické úspěchy našich cvičenců

Opět po roce se 12. května sešli v Olomouci cvičenci ASPV, aby změřili své síly v regionální soutěži v atletickém čtyřboji. Z našeho sportovního klubu se akce zúčastnilo 7 dětí. Soutěžily v běhu na 50 m a 60 m, ve skoku dalekém, hodu a vytrvalostním běhu.

Náš sportovní klub obhajoval loňské prvenství v soutěži družstev. Přesto, že se děti velmi snažily, obhajoba se nám nepodařila, obsadili jsme 2. místo a pohár jsme předali TJ Olomouc - Město. Možná to ani nebylo samotnými výsledky, ale spíše tím, že nám na poslední chvíli onemocněly 3 děti, které by nám jistě vybojovaly další potřebné body.

Za dosažené výsledky je potřeba malé atlety moc pochválit, ve svých kategoriích obsadili:

1.místo Ondra Vlček a Kačka Gállová,

4. místo Kuba Halata a Alenka Šalamounová ,

5. místo Barunka Vaňková,

6. místo Agátka Šalamounová,

8. místo Maťa Kaňáková.

Do krajského kola do Přerova postoupili Ondra Vlček a Kuba Halata, bohužel z rodinných důvodů se nemohla zúčastnit Kačka Gállová.

I zde se kluci neztratili, Ondra vybojoval suverénně 1. místo, Kuba 3. místo, a oba postoupili do celostátního finále do Třebíče.

To se konalo 8. června. Oba hoši reprezentovali nejen SK Šumvald, ale hlavně Olomoucký kraj. Ondra znal atletický stadion již z loňského roku, kde soutěžil také v kategorii mladší

žáci l. Výborný výsledek ve sprintu na 50 m, ve skoku dalekém, hodu míčkem, korunovaný rychlým během na 400 m vynesl Ondru na vynikající 8. místo z celkových 30 atletů ASPV z celé republiky. Nováček Kuba zažil svůj premiérový start v republikovém finále a v kategorii mladší žáci ll. Vybojoval 21. místo.

Oba se zasloužili o to, že se Olomoucký kraj umístil na 10. místě.

Všem malým sportovcům gratuluji a děkuji za vzornou reprezentaci a výborné výsledky na všech stupních atletické soutěže.

Rovněž děkuji Monice Gállové za celoroční práci s dětmi ve sportovním klubu, rodičům Halatovým a Vlčkovým za pomoc při dopravě dětí na soutěže a sportovní a psychickou podporu při samotných soutěžích.

Za ASPV při SK Šumvald Zdeňka Solovská.


bottom of page