top of page

OHLÉDNUTÍ ZA FOTBALOVOU PŘESTÁVKOU.

Od druhého týdne prázdnin začaly postupně trénovat všechny týmy přihlášené do soutěžního podzimu 2016. První trénink měli muži, pak hned následovali dorostenci a žáci. Benjamínci začnou s fotbalem v nejbližších dnech, ale jejich soutěž začíná nejpozději. Oproti jaru 2016 došlo samozřejmě k nějakým změnám v sestavách mužstev, jedná se pak o posun některých starších žáků do dorostu (Dostál, Bös, F. Mihailescu, Vozatár) a dorostenců do mužů (M. Galetka). V mužích se také objeví některé nové i staronové tváře, namátkou třeba Horák a Šmíd z Troubelic nebo Kubík z Úsova. Přípravné zápasy byly odehrány vzhledem k dovoleným, zraněním, brigádám a pracovním povinnostem v různých sestavách, ale s celkem povzbudivými výsledky.

Před vlastním turnajem O pohár starosty obce proběhla rozsáhlá brigáda v celém sportovním areálu a pozorný divák si tak mohl všimnout upraveného okolí hlavního hřiště (posečená tráva, natřené zábradlí a branky, opravené lavičky i na tribuně, instalace rozvodů pro světelnou tabuli do zábradlí, upevnění sítí na konstrukci za brankami,…), zkulturnění okolí v areálu hřiště s umělým povrchem a generálního úklid šaten včetně vymalování interiéru. Za nezištnou pomoc děkuje vedení klubu všem účastníkům akce, kteří přiložili během dvou dnů ruku ke společnému dílu.

Generálkou před prvním mistrovským utkáním byl tradiční turnaj O pohár starosty obce. V souboji o třetí místo se zlepšeným výkonem ve druhém poločase prosadily Troubelice a porazily Dlouhou Loučku, do finále se stejně jako loni probojovaly oba týmy Šumvaldu – současní muži a bývalí hráči. Po dramatickém průběhu finále, který nakonec rozhodla až loterie penaltových kopů, byli letos šťastnější bývalí hráči SK. Ve vítězné sestavě jste tak po delší době mohli vidět v akci (kromě našich starších známých tváří) také tyto borce – Studený ml., Červený, Janoušek, Valíček, Fiala, Polýnek, Jeřábek, Šenk. Nakonec samozřejmě pro všechny diváky zvítězil Šumvald!!

bottom of page